OVER ONS
G-karate vzw is een organisatie die karatelessen aanbiedt aan mensen met een beperking. De doelstelling is om de inclusie van deze mensen te bevorderen, ongeacht hun leeftijd, beperking of achtergrond.

De lessen worden gegeven volgens een unieke methodiek die is gebaseerd op vaste bewegingspatronen, begrijpelijk is voor iedereen en is aangepast aan de noden van de G-sporter.

De methodiek is gebaseerd op de volgende principes:
  • Aanpassing: de lessen worden aangepast aan het individuele niveau van de sporter, zodat iedereen kan meedoen.
  • Inclusie: de lessen worden gegeven in een inclusieve omgeving, waar mensen met en zonder beperking samen sporten.
  • Succes: de lessen zijn gericht op succes, zodat de sporters zich kunnen ontwikkelen en hun zelfvertrouwen kunnen opbouwen.
G-karate vzw biedt ook wedstrijden aan voor mensen met een beperking. Deze wedstrijden zijn laagdrempelig en bieden iedereen de kans om zijn of haar vaardigheden te tonen.

G-karate vzw is een initiatief van Eric Bortels, een professionele karateka met meer dan 40 jaar ervaring. Hij is ervan overtuigd dat iedereen de kans moet krijgen om te sporten, ongeacht zijn of haar beperking.

De organisatie heeft inmiddels wetenschappelijk bewijs dat de methodiek effectief is voor mensen met het downsyndroom.

G-karate vzw is een inspirerend initiatief dat de inclusie van mensen met een beperking bevordert. De organisatie zet zich in om iedereen de kans te geven om te sporten en om zijn of haar dromen te realiseren.